Porodici Đukić iz Kuljana hitno potrebna naša pomoć!

d42b6cc23e41996c46391423365a19a6_L

Život četvoročlane porodice Đukić iz Kuljana kod Banjaluke iznenada se potpuno promijenio.

 Dvogodišnjem Јovanu otkrivena je leukemija, a nedugo potom njegov otac Radijan jedva je preživio rupturu srčane aorte. Iako je do tada bio zaposlen, više ne može da radi. Ova porodica sada nema nijedan izvor prihoda.

Saznanje da dvogodišnji Јovan ima leukemiju bio je šok za cijelu porodicu. Nakon liječenja u Banjaluci, otpušten je iz bolnice. Polako se oporavlja, ali terapiju mora da nastavi još dvije godine. Za nezaposlene roditelje to je veliki izadatak.

– To je bio šok. Dijete je bilo zdravo, odjednom se razboljelo, to je bio šok za sve nas. Terapija košta 400 do 500 evra mjesečno – kaže Јovanova majka Dragana.

A onda, nedugo potom, uslijedio je još jedan šok. Radijanu je pukla srčana aorta, zbog čega je hitno prebačen u Tuzlu, gdje je uspješno operisan. Međutim, stanje se pogoršalo i naredna dva mjeseca bio je u komi. Zbog čestog postavljanja tubusa, Radijanu je oštećen i dušnik.

– Što se srca tiče, to je riješeno. Sada je problem grlo, dušnik, jer ne dolazi kiseonik do srca i pravi mi problem, tako da imam velike ubrzaje srca- 180, 200, zbog čega pijem najjači lijek – kaže Radijan.

Radijana čeka operacija u Sremskoj Kamenici, koja košta 16.000 evra. Iako će Fond zdravstvenog osiguranja pokriti dio, to je za Đukiće velika suma novca.

– Ne znam kako uspijevamo sve da pokrijemo…Pomažu nam dobri ljudi i hvala im na tome. Živimo, ali ne znam ni ja više ni kako, ni dokle – priča Dragana.

Ukoliko želite da pomognete porodici Đukić, sredstva možete uplatiti na žiro račun otvoren u NLB banci na ime Dragane Đukić. Broj žiro računa je: 5620998137498110